انجمن مهندسی علوم وصنایع غذایی دانشگاه سنا

 

موز یکی از قدیمی‏ترین گیاهان کشت شده در دنیا بوده و به احتمال زیاد از یک گونه وحشی مشتق شده است. در واقع موز یک گیاه شبه ‏درخت است که ارتفاع آن می تواند به  9 متر هم برسد. در کتاب‏های طب سنتی با نام‏های «موز» و «طلح» آمده است. انواع آن را به انگلیسی BANANA و PLANTAIN گویند. گیاه آن از خانواده MUSACEAE است. مشخصات: گیاه موز از گیاهان چند ساله علفی بزرگ است که شبیه درختچه و دارای ساقه‏های علفی است. برگ‏های آن بزرگ و به طول چند متر است. گل های آن مجتمع و به صورت سنبله است. میوه آن ابتدا سبز و بعد از رسیدن به رنگ زرد در می آید. ترتیب باردهی آن به این شکل است که پس از هر باردهی برگ‏ها و ساقه از بین می‏روند و از قسمت زیرزمینی گیاه یک ساقه دیگری متشکل از برگ‏ها خارج می‏شود که آن هم پس از میوه دادن به نوبه خود از بین رفته و جای خود را به ساقه دیگری می‏دهد.

 

بقیه در ادامه مطلب...

 

 



ادامه مطلب...

ارسال توسط انجمن علمی صنایع غذایی

 

رعایت رژیم غذایی مناسب و اصلاح سبک زندگی بهترین راه برای پیشگیری از بروز مشكلات و عوارض رایج بین روزه داران است.
مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد  یبوست، سوء هاضمه، افت فشارخون، سردرد، افت قند خون، گرفتگی عضلات، سوزش سردل و سنگ كلیه را از جمله عوارض روزه داری به ویژه در فصل گرما برشمرد که می توان با رعایت رژیم غذایی مناسب از بروز آن پیشگیری کرد.
دكتر زهرا اباصلتی با بیان اینکه یبوست به دلیل مصرف زیاد غذاهای تصفیه شده مثل نان تهیه شده از آرد سفید ( نان لواش و نان فانتزی )، كاهش مصرف میوه و سبزی و كاهش مصرف آب ایجاد می شود، اظهار داشت : افزایش مصرف میوه و سبزی، میوه های خشك مانند آلوی خیس شده و افزایش مصرف آب و خاكشیر از راهكارهای پیشگیری و درمان یبوست هستند.

مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد  با بیان اینكه سوء هاضمه یكی دیگر از مشكلات روزه داران است، افزود: نفخ و احساس پری بدلیل مصرف غذاهای چرب و سرخ كردنی ،غذاهای ادویه دار و غذاهایی مانند مرغ، حبوبات، كلم و نوشابه های گاز دار ایجاد می شود.
دکتر اباصلتی  گفت: برای از بین رفتن سوء هاضمه باید غذاهای آب پز، بخار پز و نوشیدنی های سالم مانند آب، شربت های سنتی مانند عرق نعناء ، بهار نارنج و بید مشك استفاده شود.

بقیه در ادامه مطلب...

 

 





ارسال توسط انجمن علمی صنایع غذایی

 

مصرف بی رویه انواع چربی و روغن، عامل بسیاری از بیماری ها و علت مرگ انسان ها محسوب می شود اما رعایت تنوع و تعادل غذایی، مصرف روغن مایع و فعالیت بدنی منظم و مناسب می تواند این خطر را كاهش دهد.
 
به گزارش  ایرنا، در حال حاضر از هر 800 مرگ كه در كشور اتفاق می افتد 300 مورد آن مربوط به بیماری های قلبی عروقی است كه عامل بروز این بیماری با مصرف چرپی ارتباط دارد.
رژیم غذایی نامناسب و پرچرب با افزایش تری گلیسیرید و كلسترول خون موجب افزایش خطر بروز بیماری های قلبی و عروقی می شود.چربی ها به صورت پوشش و لایه محافظ در اطراف برخی از اعضا و اندام های بدن نیز یافت می شود.
روغن ها و چربی ها به دو گروه حیوانی و گیاهی تقسیم می شود. روغن حیوانی شامل پیه، دنبه، كره، روغن ماهی و روغن گیاهی یا روغن نباتی شامل آفتابگردان، سویا، پنبه دانه، زیتون، روغن گردو و كلزا است.
 

بقیه در ادامه مطلب....

 

 





ارسال توسط انجمن علمی صنایع غذایی

صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد