انجمن مهندسی علوم وصنایع غذایی دانشگاه سنا

 

تاریخ درست کردن بستنی به زمانهای بسیار دور و در مکان های زیبا بر میگردد. تاریخ بستنی مربوط به 3000 سال پیش در چین می باشد. چیزهای بسیاری در چین ابداع شده اند مانند چتر، شیشه، آتش بازی  ولی خوشمزه ترین و سرد ترین ابداع چینی ها بستنی برفی می باشد. امپراتورهای چین اولین اشخاصی بودند که شانس خوردن بستنی را داشته اند. آشپز های آنها برف و یخهای کوهستان را با میوه ها و شراب و عسل مخلوط و میکس نموده و این دسر لذت بخش را برای حاکمان خود سرو می کردند. این که چگونه رومی ها توانستند بستنی را درست کنند معلوم نیست. ولی چیزی که ما میدانیم این است که 62 سال بعد از میلاد مسیح امپراتور رم نرو، می خواست بستنی برفی میل کند. به خاطر همین بردگان خودش را به کوهها می فرستاد که برای او برف و یخ جمع آوری کنند.

آشپز های نرو برف و یخ آورده شده را با شراب لذیذ و میوه و عسل مخلوط نموده و نرو این دسر را می خورد!در سال 1295 مارکو پولو ماجراجوی بزرگ، با دستور العمل درست کردن بستنی برفی از چین به ایتالیا آمد. این دستور العمل مخلوط کردن شیر گاو با برف برای کرمی کردن شیر بوده است. عقیده مخلوط کردن شیر پستانداران با بستنی برفی به سرعت شایع شده و مردم ثروتمند ایتالیا از خوردن شیر یخ زده لذت می بردند.در سال 1533 catherine de medici، که یک دوشیزه ایتالیایی بود با پادشاه فرانسه henry II، ازدواج کرده ودستور العمل ساخت بستنی را نیز با خود به قلعه فرانسه می برد. طولی نکشید که تعداد زیادی از سر آشپز ها در فرانسه شروع به درست کردن بستنی کردند.

بقیه در ادامه مطلب...

 

 



ادامه مطلب...

ارسال توسط انجمن علمی صنایع غذایی

 

جمع آوری و انتقال شیر خام به کارخانه یکی از نقاط بحرانی در چرخه تولید محسوب می شود. برای متوقف کردن یا به تاخیر انداختن افت و فساد شیر طی حمل آن از دامداری به کارخانه ، سرد کردن شیر صورت می گیرد به سبب هزینه های بالای عملیات و کمبود سرمایه ، مشکلات مربوط به تعمیر تجهیزات ، کمبود انرژی الکتریکی و عدم وجود جاده های مناسب ، این امر به ویژه در کشورهای در حال توسعه با مشکلاتی همراه است. به علاوه دمای بالا در برخی از این مناطق اغلب به عنوان یکی از مشکلات جمع آوری شیر محسوب می گردد. در بسیاری از مناطق شیر دوشیده شده در عصر با شیر دوشیده شده در صبح روز بعد، تحویل کارخانه می گردد، این امر در مناطق گرم باعث فساد شیر دوشیده شده در عصر می شود جهت حل این مشکل روشی توسطIDF وFAO ارائه شد در این روش فعال سازی سیستم ضد میکروبی لاکتوپراکسیداز که به صورت طبیعی در شیر وجود دارد؛ مطرح گردید. سیستم مذکور با افزایش دو ترکیب فعال کننده تیوسیانات و پراکسید هیدروژن فعال می شود و طی این فرآیند ترکیبات ضد میکروبی حاصل می شود سیستن لاکتوپراکسیداز شامل سه بخش لاکتوراکسیداز ، تیوسیانات و پراکسید هیدروژن است و تنها در حضور هر سه عامل این سیستم فعال می گردد.


بقیه در ادامه مطلب ....

 



ادامه مطلب...

ارسال توسط انجمن علمی صنایع غذایی