انجمن مهندسی علوم وصنایع غذایی دانشگاه سنا

 

مقدمه:

اسـاسـا بخـش مهـمی از بسـیاری ازاقـلام غـذایی را آب تـشکـیل مـیدهـد به عـلاوه آب دارایویژگیهای خاص وکم نظیری است که شرایط و عملکرد مخصوصی را در سیستمهای غذایی بوجـود می آورد آگاهی از این ویژگـیها به خصوص در صـنایع غـذایی دارای اهمـیت بسیـار زیادی می باشـد.آب مهـمترین عـامل در کـنتـرل فسـاد میـکروبی و آـنزیمی در مـواد غـذایی است. فساد مواد غذایی سالیانها خسارات زیادی بر تولید کنندگان وارد می آورد که متاسفانه بالاترین این رقم متوجـه کشـورهای جهان سوم است که در تولیـد و کـنترل کیفی محصولات بنحو صحیح از تکنولوژی استفاده نمی کنند.

بقیه مقاله در ادامه مطلب...

 



ادامه مطلب...

ارسال توسط انجمن علمی صنایع غذایی

 

 
بطور كلي در عمل كنسرو سازي جهت نگهداري مواد غذايي :   

 

1- عوامـل بيماري زاي احـتمالي موجود در مـواد غذايي توسط حرارت از بین رفـته و یا غیرفعال می شوند. 
2- با قوطي كردن مواد غذايي (بسته بندي ماده غذايي) از آلودگي ثانوي آنها جلوگيري می شود بطوریکه .... 
 
                         

بقیه مقاله در ادامه مطلب ....

 



ادامه مطلب...

ارسال توسط انجمن علمی صنایع غذایی

 

کاربردهای بیوتکنولوژی در صنایع غذایی

مطالعات صورت گرفته نشان داده است که جمعیت جهان تا اواسط قرن حاضر، دو برابر خواهد شد و این در حالی است که اکنون نیمی از کودکان جهان از غذای کافی محروم هستند. همچنین فشار از طرف مصرف‌کنندگان، خصوصاً در کشورهای صنعتی، باعث شده است که تولید محصولات غذایی بطرف استفاده‌ از مواد افزودنی “طبیعی” و بکارگیری روش‌های فرآوری نزدیکتر به روش‌های طبیعی، جهت پیدا کند. نکات، به همراه سایر مزایایی که وجود داشته‌اند، روش‌های بیوتکنولووی در صنایع غذایی را گسترش داده‌اند. با توجه به گسترش صنایع غذایی در کشور ما، آشنایی مختصر با کاربردهای بیوتکنولووی در صنایع غذایی مفید به نظر می‌رسد:

بقیه مقاله در ادامه مطلب...

 



ادامه مطلب...

ارسال توسط انجمن علمی صنایع غذایی
 
اصول نگهداری مواد غذایی
 
عمر ماندگاری به مدت زمانی پس از تولید فراورده می گویندکه در صورت نگهداری در شرایط تعریف شده ،ویژگی های مطلوب حسی ،شیمیایی ،فیزیکی ویا ویژگی های میکروبی حفظ شده و درنهایت فراورده سالم و مناسب باقی میماند .
 
قرار دادن موادغذایی در یخچال برای مدت طولانی کار بسیار راحتی است اما به خاطر داشته باشید که خوراکی ها ومواد غذایی در یخچال برای همیشه تازه نمی مانند. در این بخش به شرایط و زمان نگهداری مواد مختلف در یخچال اشاره شده است....

 

بقیه مقاله در ادامه مطلب...

 



ادامه مطلب...

ارسال توسط انجمن علمی صنایع غذایی
رنگ ها
 
قرن هاست که به مواد غذايط و نوشابه ها رنگ اضافه می شود. قبل از اينکه روش توليد رنگ های مصنوعی در سال 1856 کشف گردد, از عصاره های طبيعي حيوانی, گياهی و معدنی استفاده می شد.
جاذبه مواد غذايي حاوی رنگ, اشتها را تحريک کرده و لذت خوردن غذا را افزايش می دهد. همچنين به سهولت می توان نشان داد که رنگ, اهميت زيادی در احساس عطر و طعم دارد. اگر رنگ و عطر و طعم در مواد غذايي با يکديگر هماهنگی نداشته باشند, به احتمال زياد فرد آزمايش کننده غذا, آن را بيشتر از طريق رنگ, مورد ارزيابی قرار خواهد داد تا عطر و طعم واقعی آن.
 
بقیه مقاله در ادامه مطلب ...
 
 


ادامه مطلب...

ارسال توسط انجمن علمی صنایع غذایی
 
با توجه به ارزش غذایی کیک و کلوچه و با توجه به این که از نظر کالری می‌تواند تأمین کننده قسمتی از انرژی روزانه باشد و هم چنین عمومیت مصرف آن مابین اقشار مختلف و منحصر نبودن این محصول به یک گروه سنی، جایگاه بسیار خوبی را برای مصرف داراست.
 
بقیه در ادامه مطلب ...


ادامه مطلب...

ارسال توسط انجمن علمی صنایع غذایی

 

تاریخ درست کردن بستنی به زمانهای بسیار دور و در مکان های زیبا بر میگردد. تاریخ بستنی مربوط به 3000 سال پیش در چین می باشد. چیزهای بسیاری در چین ابداع شده اند مانند چتر، شیشه، آتش بازی  ولی خوشمزه ترین و سرد ترین ابداع چینی ها بستنی برفی می باشد. امپراتورهای چین اولین اشخاصی بودند که شانس خوردن بستنی را داشته اند. آشپز های آنها برف و یخهای کوهستان را با میوه ها و شراب و عسل مخلوط و میکس نموده و این دسر لذت بخش را برای حاکمان خود سرو می کردند. این که چگونه رومی ها توانستند بستنی را درست کنند معلوم نیست. ولی چیزی که ما میدانیم این است که 62 سال بعد از میلاد مسیح امپراتور رم نرو، می خواست بستنی برفی میل کند. به خاطر همین بردگان خودش را به کوهها می فرستاد که برای او برف و یخ جمع آوری کنند.

آشپز های نرو برف و یخ آورده شده را با شراب لذیذ و میوه و عسل مخلوط نموده و نرو این دسر را می خورد!در سال 1295 مارکو پولو ماجراجوی بزرگ، با دستور العمل درست کردن بستنی برفی از چین به ایتالیا آمد. این دستور العمل مخلوط کردن شیر گاو با برف برای کرمی کردن شیر بوده است. عقیده مخلوط کردن شیر پستانداران با بستنی برفی به سرعت شایع شده و مردم ثروتمند ایتالیا از خوردن شیر یخ زده لذت می بردند.در سال 1533 catherine de medici، که یک دوشیزه ایتالیایی بود با پادشاه فرانسه henry II، ازدواج کرده ودستور العمل ساخت بستنی را نیز با خود به قلعه فرانسه می برد. طولی نکشید که تعداد زیادی از سر آشپز ها در فرانسه شروع به درست کردن بستنی کردند.

بقیه در ادامه مطلب...

 

 



ادامه مطلب...

ارسال توسط انجمن علمی صنایع غذایی

 

جمع آوری و انتقال شیر خام به کارخانه یکی از نقاط بحرانی در چرخه تولید محسوب می شود. برای متوقف کردن یا به تاخیر انداختن افت و فساد شیر طی حمل آن از دامداری به کارخانه ، سرد کردن شیر صورت می گیرد به سبب هزینه های بالای عملیات و کمبود سرمایه ، مشکلات مربوط به تعمیر تجهیزات ، کمبود انرژی الکتریکی و عدم وجود جاده های مناسب ، این امر به ویژه در کشورهای در حال توسعه با مشکلاتی همراه است. به علاوه دمای بالا در برخی از این مناطق اغلب به عنوان یکی از مشکلات جمع آوری شیر محسوب می گردد. در بسیاری از مناطق شیر دوشیده شده در عصر با شیر دوشیده شده در صبح روز بعد، تحویل کارخانه می گردد، این امر در مناطق گرم باعث فساد شیر دوشیده شده در عصر می شود جهت حل این مشکل روشی توسطIDF وFAO ارائه شد در این روش فعال سازی سیستم ضد میکروبی لاکتوپراکسیداز که به صورت طبیعی در شیر وجود دارد؛ مطرح گردید. سیستم مذکور با افزایش دو ترکیب فعال کننده تیوسیانات و پراکسید هیدروژن فعال می شود و طی این فرآیند ترکیبات ضد میکروبی حاصل می شود سیستن لاکتوپراکسیداز شامل سه بخش لاکتوراکسیداز ، تیوسیانات و پراکسید هیدروژن است و تنها در حضور هر سه عامل این سیستم فعال می گردد.


بقیه در ادامه مطلب ....

 



ادامه مطلب...

ارسال توسط انجمن علمی صنایع غذایی